Vezérigazgató – Amuary Sport Organization
Yann Le Moenner
Vezérigazgató – Amuary Sport Organization
Yann Le Moenner, az Amaury Sport Organization vezérigazgatója 2008 óta.
Az Amaury Sport Organisation az Amaury Group leányvállalata, amely média és sport csoport tulajdonában van a L'Equipe újságcsoport. Az Amaury Sport Organisation olyan cég, amely top nemzetközi sportrendezvényeket kivitelez és bonyolít le. A cégnek jelentős múltja és tapasztalata van sportrendezvényekkel kapcsolatos média, értékesítési és szervezési feladatok kapcsán.
Az A.S.O. évi 250 napnyi versenyt rendez, 80 eseményt és mindezt több, mint 25 országban. Öt fontos sportágban is érdekelt, amelyek közé sorolható a kerékpározás, Le Tour de France, a motor sportok, Le Dakar, golf, Alstom Open de France, vitorlázás, Le Tour de France á la Voile és további tömegrendezvények, például a Schneider Electric Marathon de Paris. Különösen jelentős szakértelemmel rendelkezik az A.S.O. sportrendezvények népszerűsítését és értékesítését illetően.
Yann Le Moenner a Paris Dauphine Egyetemről kikerülve, a mesterdiploma megszerzését követően 1992-ben csatlakozott az A.S.O.-hoz. ….
2008-ban nevezték ki vezérigazgatónak, azóta is az A.S.O. fejlesztésével és nemzetközivé tételével foglalatoskodik.
Gondoskodó apa és sportszerető ember, Yann Le Moenner több sportágban is kipróbálta magát, többek között teniszezik és golfozik. 2010-ben teljesítette a párizsi maratont, indult a nizzai IronMan-en és részt vett számos neves amatőr kerékpárversenyen, például a L’Etape du Tour-on.

Vissza az előadókhoz